Skämma bort sitt barn om man ger mycket närhet?
Jag hör många människor säga att en skämmer bort sitt barn om man bär för mycket på barnet, eller tröstar när de är ledsna. Helst ska man låta barnet ligga och skrika för sig själv en bra stund innan man går till det för att barnet ska lära sig?
VAD EXAKT SKA BARNET LÄRA SIG ANSER DU SOM TÄNKER SÅHÄR?! För mig låter det helt vansinnigt! Ska jag låta mitt barn ligga och skrika efter mig eller min man tills att hon somnar? Nej! När ett barn skriker eller visar missnöje så vill barnet något och det ska vi som föräldrar ta reda på vad barnet vill i den mån det går. Vi är deras trygghet och vi ska lära dem allt vi kan. Det gör man inte genom att låta barnet vara själv..
 
Vi låter aldrig tex. Svea ligga och skrika för sig själv, vi har henne alltid hos oss. Undantag är när vi behöver fixa maten till henne, gå på toaletten (då är hon också med om inte någon annan är hemma) då kan vi inte ha henne i famnen. Vad signalerar det till ett litet barn som ligger där och vill känna sina föräldrars trygghet när ingen kommer? 
 
En annan fundering, det här med sovning. Såhär ser det ut hos oss:
Hon sover några timmar i sin egen säng för det verkar funka bra för henne, sen vill hon gärna ligga nära oss. Så vi har henne i vår säng också, hon behöver vår närhet för att komma till ro. Det kommer dröja länge innan hon sover i sitt egna rum, dels för att hon vaknar fortfarande många gånger under natten och sen tänker jag, varför ska man vara så himla snabb på att "lära" sina barn sova i eget rum och att somna själva? Vi vuxna sover oftast inte i egna sovrum? Inte vi i alla fall. Så jag tänker att när hon känns redo för det kommer det ske. 
 
Det finns mycket som andra föräldrar kan lära en nybliven förälder. Men säg dina tips på ett bra sätt! Tänk på hur du uttrycker dig. Precis som du lärde känna ditt barn har jag lärt känna mitt barn och kan ibland/oftast veta vad hon vill. Kom inte med onödiga kommentarer, "hon är hungrig" jaha, och det vet du eller? Vi får ofta höra ord som "chilla", "var inte så nojig" men vem är det som ska chilla egentligen? Luta dig tillbaka och låt nyblivna föräldrar utforska denna nya vardag själv i sin egna takt! Alla föräldrar ger sina barn olika mycket kärlek, man visar det på olika sätt och uppfostrar sina barn olika. Det gäller även nyblivna föräldrar! 
Ni som känner mig och vill komma med tips och råd. Gör gärna det, tänk bara på hur du säger saker och ting. Det handlar ju inte bara om detta ämne, många gånger kanske man inte tänker sig för innan man talar.